Кламер БГ - Новини: След като каза, че Пеевски иска бизнеса му, Бобоков получи ново обвинение

След като каза, че Пеевски иска бизнеса му, Бобоков получи ново обвинение

България

|
Пон, 30 Ноем 2020г. 14:41ч.
След като каза, че Пеевски иска бизнеса му, Бобоков получи ново обвинение

Ден след като обяви, че депутатът от ДПС Делян Пеевски се е прицелил в бизнеса му и управлява държавата в триумвират с премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, Пламен Бобоков получи ново обвинение. То е за незаконно държане на археологически предмети и вероятно е свързано с частния му нумизматичен музей в Русе. Проверки там започнаха още през лятото, но обвинението бе повдигнато сега – буквално часове след излявленията му.

Има един триумвират

В неделя бТВ излъчи интервю с братята бизнесмени Пламен и Атанас Бобокови, собственици на завода за акумулатори "Монбат". Двамата обявиха, че "режисьор" на акцията срещу тях е премиерът Борисов, а Пеевски се възползва от нея, за да им вземе бизнеса.

"Има един триумвират, който управлява тази държава - Борисов, Пеевски и Гешев", заяви Пламен Бобоков.

Към момента той вече е с три обвинения. Освен за незаконно държане на антики, той бе обвинен за участие в престъпна група, както и за това, че е получавал съобщения от сводката на военното разузнаване, изпращани му от президентския секретар Пламен Узунов. Обвинението за престъпна група твърди, че заедно с брат му Атанас Бобков са участвали в схема, ръководена от бившия зам.-министър на околната среда Красимир Живков, чрез която у нас се складирали тонове опасни отпадъци. Двамата твърдят, че "всички знаят" кой внасял отпадъци у нас - бизнесменът Христо Ковачки и фирми, близки до премиера.

По едно от делата Бобоков плати 1 млн. лв. гаранция, за да излезе от ареста. Миналата седмица брат му Атанас, който бе задържан месеци наред, плати 2 млн. лв.

Отдавна не си говорим

Освен, че го посочи като режисьор на прокурорската активност срещу тях, Пламен Бобоков нарече премиера лъжец и манипулатор, заради което отдавна не си говорел с него. Каза още, че единственият, който искал да придобие бизнеса му, бил Пеевски. Атанас Бобоков пък се усъмни, че депутатът блокира банково финансиране.

"Борисов е безкрайно страхлив човек. Той изпитва ужас, че всичко, което се е случило благодарение на него, може да му се върне. Мисля, че си е въобразил - Божков, Бобокови, а тук... изплува името на Радев, значи Радев ръководи всичко...", каза още Пламен Бобоков.

Засега от прокуратурата не са съобщили официално за новото му обвинение. Информация за него дойде от пиарката на Бобокови Ани Александрова. В съобщение до медиите тя заяви, че саморазправата с бизнесмените продължава. Според нея от края на май до сега равносметката е три недоказани обвинения, арест за Атанас Бобоков, над 3 млн. лв. платени за гаранции и "активен черен пиар с таргет бизнеса и семействата им, в обслужващите властта медии".

"Как ще продължи опитът на "дълбоката държава" у нас да заграби бизнеса на Бобокови като методично тормози, набеждава, клевети и унищожава репутацията и живота на една от малкото български фамилии със законен международен бизнес, внушителни инвестиции в индустрията, безупречна бизнес история и авторитет може само да гадаем", написа Александрова.

mediapool.bg