Кламер БГ - Новини: Свалиха кашляща журналистка от самолета на Борисов

Свалиха кашляща журналистка от самолета на Борисов

България

|
Ср, 26 Фев 2020г. 15:38ч.
Свалиха кашляща журналистка от самолета на Борисов

Журналистка беше свалена от самолета, с който премиерът Бойко Борисов и делегацията ни заминаха за Александруполис. Тя е прегледана от лекарски екип, тъй като е кашляла. Преценено е, че за сигурността е по-добре да бъде свалена от самолета.

Преди два дни премиерът Бойко Борисов призова хората, които се връщат от рискови места, да спазват 14-дневен карантинен период за да се ограничи разпространението на коронавируса. В последствие обаче възникна противоречие между различни представители на властта как да се процедира и дали хората да получават болнични за този период или той ще е за сметка на отпуската - платена или неплатена.

От Гърция премиерът коментира по-късно в сряда, че не случайно е сложил експерти начело на щаба срещу разпространението на коронавируса.

"Не случайно на съвещанието онзи ден решихме с колегите да сложим експерти, а не политически лица в този щаб срещу коронавируса. И това са според мен най-добрите специалисти. Даже сутринта видяхте, че и ваш колега свалихме от самолета", посочи Борисов.

Попитан конкретно как ще се процедира с карантината - дали ще се дават болнични или човек трябва да си ползва от отпуската Борисов заяви: "Веднъж личните лекари решават. Второ, виждате, че сутринта гледах: "Аз отивам за Италия, аз отивам за Франция, аз отивам за еди какво си. Трябва ли да му платим след това за това, че не иска да е дисциплиниран, да изчака... Целият свят работи в тази сфера. След седмица, две, три ще се намери накрая решение".

Той посочи, че когато се говори за болнични и се споменава държавата, трябва да се има предвид, че държавата сме всички ние.

mediapool.bg