Кламер БГ - Новини: Сашо Диков: Записът на Найденови е цензуриран, махнати са имената на Пеевски и Домусчиев

Сашо Диков: Записът на Найденови е цензуриран, махнати са имената на Пеевски и Домусчиев

България

|
Ср, 11 Март 2020г. 16:50ч.
Сашо Диков: Записът на Найденови е цензуриран, махнати са имената на Пеевски и Домусчиев

"Кога прокуратурата ще публикува разговорите (между семейство Найденови и Васил Божков) в цялост или онази част от него, в която много ясно се споменават имената на Кирил Домусчиев и Делян Пеевски?", запита в четвъртък журналистът Сашо Диков пред "Фрогнюз".

Той обяснява, че е слушал пълните записи след интервюто, което Цветомир и Боян Найденов му дават в края на декември. Те му ги пускат след предаването и не се съгласяват да ги излъчи в ефир. Тогава Диков също коментира какво чува и споменава за Пеевски и Домусчиев.

Във вторник прокуратурата публикува на сайта си четири записа на разговори между Божков и различни представители на семейство Найденов.

Те си говорят за заплахи за убийство, за преразпределение на пазара на онлайн хазарта и за възможностите на "Васил", който може да спира бизнеси през Комисията по хазарта. В разговора се споменават и други хора - Сашо, Бекяров, Къро и Киро. Вероятно става дума за партньорите на Васил Божков - Александър Тумпаров и Борис Бекяров, както и за Красимир Каменов - Къро и бизнесмена Кирил Домусчиев.

От самите разпространени от прокуратурата записи става ясно, че те не са в пълен вариант. Държавното обвинение е публикувало разговорите едно към едно в текст, но в него са допуснати грешки, които влияят сериозно на смисъла на част от репликите.

Сашо Диков разказва какво той лично е чул от записите на Найденови.

"Нека държавното обвинение да бъде така добро и да не ни подхвърля избирателно неща, които сметне за необходимо. Става дума за интереса на двамата към хазартния бизнес. Първият разговор, който е между бащата и Васил Божков е записан по телефона. Там всичко е кристално ясно като звук. Другият разговор, в който става дума за "откупуването" също не е пълен. И там има цензура, но не зная по какви причини. Разговорът за "откупуването" е правен в офиса на Божков. Той е записан от телефона на единия от братята. И това се разбира лесно, защото когато братята говорят, се чува ясно, но когато Божков говори, се чува слабо, защото е на определено разстояние от тях. Не всичко се чува на 100%. Но пък имената на Домусчиев и Пеевски се чуват брилянтно", обяснява Диков.

После той разказва и откъса от разговор, в който се говори за "помията", с която Найденови са заливани по медиите.

"В този разговор Божков обещава да спре публикациите, но там има нещо, което е пропуснато. Той казва: "Стефане (бащата Стефан Найденов), в знак на добра воля, дай да се видим и да се разберем". Това го няма. Коректно са предадени думите на бащата Стефан, който казва: "Тук си докарал някакви убийци", а Божков отвръща: "Аз нямам нищо общо", разказва Диков.

mediapool.bg