Кламер БГ - Новини: СДС в Пловдив застана зад кандидат-кмета на ГЕРБ Здравко Димитров

СДС в Пловдив застана зад кандидат-кмета на ГЕРБ Здравко Димитров

България

|
Четв, 17 Окт 2019г. 15:07ч.
СДС в Пловдив застана зад кандидат-кмета на ГЕРБ Здравко Димитров

"Седесарите в Пловдив така или иначе гласуват за ГЕРБ", обяви водачът на общинската им листа

СДС в Пловдив застана зад кандидат -кмета на ГЕРБ Здравко Димитров и обяви, че ще подкрепя политиките му. Двете формации имат сключено рамково споразумение на национално ниво за взаимна подкрепа, но сега градските им организации в Пловдив официално си подадоха ръка.

Според социологически проучвания основният опонент на Димитров е кандидатът на НФСБ и ВМРО Славчо Атанасов, който на предишните местни избори загуби с малко от тогавашния кандидат на ГЕРБ Иван Тотев. Сега обаче Тотев бе дръпнат от надпреварата и управляващата партия заложи на областния управител Здравко Димитров -Зико, който се ползва с благоволението на премиера Бойко Борисов.

"Целта е консолидация на всички десни формации. Ние сме сестрински партии", заяви депутатът от ГЕРБ и шеф на бюджетната комисия Менда Стоянова. "Пловдив винаги е бил демократичен град, в който БСП не е печелила избори. Но е управлявала в мандата на Славчо Атанасов, който вкара БСП в управлението през задния вход. Славчо Атанасов кмет означава БСП да управлява Пловдив", допълни Стоянова, цитирана от сайта "Под тепето".

За да заяви подкрепата на СДС за кандидатурата на Здравко Димитров, в Пловдив дойде главният секретар на партията Илия Лазаров. Той подчерта, че Петър Стоянов също застава зад Димитров и скоро лично ще заяви подкрепата си.

"Днес е хубав ден за българската демокрация", каза водачът на листата за общински съветници на СДС Тони Симидчиева.

Седесарите в Пловдив така или иначе гласуват за ГЕРБ. В следващия общински съвет ще работим заедно в името на града, допълни Симидчиева.

Здравко Димитров също каза, че формациите ще бъдат заедно в следващия общински съвет и пожела успех на кандидатите на СДС.

"Пловдив е синята крепост на България и трябва да се управлява от десни партии. Гарантираме, че това, което ще правим, е добро", заяви Димитров.

От СДС изчислиха, че при максимална мобилизация на партията в Пловдив могат да осигурят между 3 и 5 хиляди гласа за кандидата на ГЕРБ.

Здравко Димитров каза, че старите седесари го припознават. "В приемната ми дойде жена и ми подари бюлетини на СДС от Великото народно събрание насам. Това е за музей", допълни той.

mediapool.bg