Кламер БГ - Новини: Ремонт в "Дружба" променя движението на 4 автобусни линии

Ремонт в "Дружба" променя движението на 4 автобусни линии

България

|
Ср, 04 Март 2020г. 17:55ч.
Ремонт в "Дружба" променя движението на 4 автобусни линии

Ремонт затваря част от ул. "Искърско шосе" в столичния кв. "Дружба" от 5 март до 8 април. Това ще промени и маршрута на няколко автобусни линии - 10, 14, 88 и 604.

Обновяването на участъка от ул. "Туше Делииванов" до ул. "Илия Бешков" е част от по-голям проект, който включва довършване на обновяването и на ул. "Асен Йорданов".

Заради първия етап от ремонта автобусите по линия 10 (в посока кв. "Димитър Миленков") ще се движат от кв. Бусманци по маршрута си до кръстовище бул. "Христофор Колумб" и ул. "Искърско шосе", направо по бул. "Христофор Колумб", наляво по ул. "Кап. Димитър Списаревски", наляво по ул. "Илия Бешков" и надясно по ул. "Искърско шосе" до кв. Димитър Миленков – двупосочно.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута.

Автобусите от линия № 14 в посока автостанция "Изток" ще се движат от гара Искър по маршрута до кръстовище ул. "Искърско шосе" и ул. "Илия Бешков", наляво по ул. "Илия Бешков", надясно по ул. "Кап. Димитър Списаревски", надясно по бул. "Христофор Колумб" и след кръстовището с ул. "Искърско шосе" по маршрута.

В обратна посока маршрутът не се променя. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута.

Автобусите от линия 88 (в посока Зоопарка) от ж.к. "Дружба 2" ще се движат по маршрута до кръстовище ул. "Искърско шосе" и ул. "Илия Бешков", наляво по ул. "Илия Бешков", надясно по ул. "Кап. Димитър Списаревски" и наляво по бул. "Христофор Колумб" по маршрута – двупосочно.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута.

Автобусите, обслужващи линия 604 (в посока УМБАЛСМ Пирогов), ще се движат от гара Искър по маршрута до кръстовище ул. "Илия Бешков" и ул. "Тирана", надясно по ул. "Тирана", наляво по ул. "Кръстю Пастухов", надясно по ул. "Кап. Димитър Списаревски" и наляво по бул. "Христофор Колумб" по маршрута - двупосочно.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута.

"Със сигурност ще има неудобства за гражданите, но пък ще имаме нормален, ремонтиран и с тротоари път, нова велоялея и осветление", каза кметът на "Искър" Ивайло Цеков.

По време на ремонта ще се подменя асфалтовата настилка на пътното платно и ще се разширяват тротоарите. От ивица от 50 см по проект пешеходната част ще стане широка 5 метра и ще има двупосочна велоалея. Тротоарите ще бъдат асфалтирани.

Изпълнител на проекта е ДЗЗД "Щрабаг и Трансгео".

mediapool.bg