Кламер БГ - Новини: Красимир Каракачанов: Аз няма да направя глупости и вие го знаете!

Красимир Каракачанов: Аз няма да направя глупости и вие го знаете!

България

|
Ср, 04 Март 2020г. 18:57ч.
Красимир Каракачанов: Аз няма да направя глупости и вие го знаете!

"Може би има притеснение, че съм по-радикален, по-хард, както се казва, и е възможно да разпоредя нещо, което да е малко пресилено. Аз няма да направя глупости и вие го знаете. Истината е, че може би има някакво такова притеснение". Така вицепремиерът по сигурността и военен министър Красимир Каракачанов коментира защо научава за акциите на МВР и прокуратурата от медиите.

"С вътрешния министър Младен Маринов се разбирам прекрасно, но е факт, че за акциите (на прокуратурата – бел.ред.) научавам от медиите. Защо трябва аз да ги искам, като е редно да получавам тези информации. Не е редно да чета във вестниците и това ме дразни. Ако някой се води вицепремиер, а не член на ТКЗС, да бъде информиран", каза Каракачанов пред бТВ.

Причина за гнева му стана акцията в пловдивската басейнова дирекция, в която бе задържан и общинският съветник от ВМРО в община Марица Георги Какалов.

Каракачанов отхвърли пред бТВ обвиненията, че е радикален и даде пример с подготвената от партията му ВМРО "концепция за интеграцията на циганите".

"Всички цитират "Капиталът" на Карл Маркс, но никой не го е чел, сега обвиняват концепцията за интеграцията на циганите, че е расистка, но никой не я е чел", добави Каракачанов.

"Няколко пъти в последната половин година на коалиционен съвет поставяме въпроси, които не се изпълняват. Тупа се топката, отлагат се. Когато си обещал мерки срещу битовата престъпност, концепцията за интеграция на циганското население, 300 лева минимална пенсия, хората казват не си изпълнявате обещанията", каза той.

По думите му няма причина министърът на околната среда и водите Емил Димитров (Ревизоро) да подава оставка, както се закани.

"Премиерът е доволен от неговата енергия и от енергичността, с която си върши работата", каза Каракачанов.

Няма проблеми около проверката на Десислава Радева

Той съобщи, че проверката на военното министерство е установила, че командирът на Военновъздушните сили ген. Цанко Стойков е предал всички документи за Десислава Генчева (Радева), които антикорупционната комисия е поискала.

Проверката бе разпоредена от Каракачанов, след като ген. Стойков се оказа главен герой в един от разпространените от прокуратурата записи на СРС-та с участието на президента Румен Радев.

В един от записите се чува как Радев и ген. Стойков обсъждат искането на антикорупционната комисия КПКОНПИ да получи документи за назначаването на Десислава Радева (тогава Ганчева – бел.ред. за пиар на ВВС) през 2014 г. и ползването от нея на ведомствено жилище.

Защо имаше армия на Шипка въпреки препоръките за корановируса

"Българската армия не се ръководи от областни управители или кметове, а от уставите си. Там е записано, че когато на територията на съответния гарнизон пристигне президент, премиер, военен министър, гарнизонът е длъжен да ги посрещне", каза Каракачанов във връзка присъствието на официални лица на честванията на връх Шипка на 3 март, въпреки препоръките на Щаба за борба с коронавируса.

"Ръководя се от устава, а не от препоръките. Докато аз съм министър на отбраната, няма да позволя армията да се политизира и да бъде въвличана в политически неща. Не съм си го позволил, въпреки че съм лидер на партия", заяви военният министър.

mediapool.bg