Кламер БГ - Новини: Първа българска телевизия за времето получи лиценз от СЕМ

Първа българска телевизия за времето получи лиценз от СЕМ

България

|
Вт, 10 Окт 2023г. 18:45ч.
Първа българска телевизия за времето получи лиценз от СЕМ

Първа българска телевизия за времето получи лиценз от СЕМ

Първа българска метеорологична телевизия ще стартира скоро у нас. Метеорологичният сайт "Meteo Balkans" получи лиценз за телевизионно излъчване от 1 март 2024 година. От регистъра на СЕМ става ясно, че новият телевизионен канал ще се разпространява по кабел и сателит.

"С това допълнение към портфолиото си, Мeteo Balkans ще предоставя на зрителите в България уникалната възможност да следят специализирани метеорологични предавания, анализи и прогнози в реално време", уточниха от едноименния сайт.

От "Meteo Balkans" очакват новият проект да предложи на зрителите иновативен и интерактивен подход към прогнозите и анализите на времето, като същевременно ще предоставя уникални възможности за образование и обучение по темата.

"С тази нова инициатива искаме не само да информираме, но и да обогатим знанията на хората за метеорологията и да създадем общност от ентусиасти, които да споделят своя интерес към природните явления", добавят от сайта.

Проверка на Mediapool показа, че собственик на сайта и телевизията “Meteo Balkans” е фирмата "Хелт Тех", еднолична собственост на Георги Стоянов Илиев. Търговският регистър твърди, че предметът на дейност на дружеството е покупко-продажба и дистрибуция в страната и в чужбина на медицинско и козметично оборудване, материали и изделия; предоставяне на козметични услуги и съдействие по осигуряване на медицинско обслужване; търговско представителство и др.

mediapool.bg