Кламер БГ - Новини: Пуснато е ремонтираното платно на виадукта при с. Потоп на "Хемус"

Пуснато е ремонтираното платно на виадукта при с. Потоп на "Хемус"

България

|
Пет, 20 Дек 2019г. 17:43ч.
Пуснато е ремонтираното платно на виадукта при с. Потоп на "Хемус"

Дни преди коледните празници пътната агенция пусна в движение

ремонтираното платно виадукта от магистрала "Хемус" край с. Потоп в посока Варна. Така единственото ограничение на движението по автомагистралата остава в района на тунел "Витиня", където продължават аварийно-възстановителните дейности в тръбата за София.

Виадуктът при 19-ти км е с дължина 525 м. Той е в експлоатация от 1975 г. и от тогава не е основно ремонтиран. Само през тази година в тези дейности са инвестирани 22 млн. лв. с ДДС. Извършено е цялостно премахване на старата настилка на платното за Варна, положени са нова хидроизолация, асфалтобетонова настилка и хоризонтална маркировка, монтирани са нови дилатационни фуги, предпазни огради и парапети. Ремонтирани са два стълба на съоръжението, както и греди, ригели и лагери. Ремонтът на колоните на моста край с. Потоп започна през 2017 г. и ще продължи през 2020 г.

На 13 декември бе възстановено движението в платното за Варна на виадукта "Коренишки дол" при 36-ти км на "Хемус". Преди началото на летния сезон през т. г. беше пуснато движението и по обновените платна за Варна на виадуктите при 37-ми км и 51-ви км (Разлив) на магистралата.

mediapool.bg