Кламер БГ - Новини: БОЕЦ сезира Гешев срещу Цацаров и Цацаров срещу Гешев

БОЕЦ сезира Гешев срещу Цацаров и Цацаров срещу Гешев

България

|
Пет, 20 Дек 2019г. 18:11ч.
БОЕЦ сезира Гешев срещу Цацаров и Цацаров срещу Гешев

Гражданското сдружение БОЕЦ обяви, че сезира новия главен прокурор Иван Гешев за думите на бившият главен прокурор Сотир Цацаров, че изборът на тримата големи в съдебната система е ставал в "две други сгради". Едновременно с това БОЕЦ сезира новия шеф на комисията "Антикорупция" Сотир Цацаров срещу главния прокурор Иван Гешев за "корупция и злоупотреба с власт". Сдружението се позовава на разследване на "Биволъ" за делото "Недосегаемите".

В сигнала си до Гешев срещу Цацаров БОЕЦ обявява, че бившият главен прокурор е направил "признание за търговия с влияние и укривателство". От Гешев се иска да инициира и отстраняването му от заеманият пост в КПКОНПИ с цел да не упражнява натиск върху свидетели, да не укрие доказателства и да не влияе върху разследването.

Сигналът до Цацаров срещу Иван Гешев е за информация "за договорена сума за подкуп" с цел осигуряване на минимални присъди за обвиняемите по мегаделото "Недосегаемите", съобщава БОЕЦ.

Сдружението изисква образуването на проверка по този случай, а КПКОНПИ "да сезира парламента и ВСС за процедура по отстраняване на Иван Гешев от заемания от него пост с цел да не влияе върху свидетели, да не пречи на разследването и да не укрие, или унищожи доказателства".

"С днешната акция от БОЕЦ нагледно показваме абсурдния и позорен избор на Гешев и Цацаров! Сигнали-капани, в които и за двамата няма полезен ход, освен да докажат своята зависимост и неспособност да изпълняват задълженията си. Олицетворение на модела КОЙ и превзетата от мафията съдебна система чрез поставяне на ключови позиции на зависими хора! Нали и двамата твърдят, че главният прокурор НЕ Е НЕДОСЕГАЕМ, сега и двамата имат възможност да го докажат! Гешев да разследва Цацаров и Цацаров да разследва Гешев! Звучи като виц!", коментира сдружението.

И добавя: "Това не е гавра, това е реалността, това получихме с избора на тези двамата".

"Две марионетки на мафията сложени, за да защитават интересите на мафията и своите господари, както и да се пазят взаимно! Няма по-силно доказателство за това. Сами ще го докажат чрез неспособността си да излязат от ситуацията, в която ги поставихме!", заявява гражданската организация.

mediapool.bg