Кламер БГ - Новини: Пускането на трамваите по "Граф Игнатиев" се отлага поне до 8 декември

Пускането на трамваите по "Граф Игнатиев" се отлага поне до 8 декември

България

|
Пет, 16 Ноем 2018г. 14:31ч.
Пускането на трамваите по "Граф Игнатиев" се отлага поне до 8 декември

Столичната община за трети път отлага пускането на трамваите по ул. "Граф Игнатиев", която е в ремонт от началото на май . Според последното съобщение на Центъра за градска мобилност, който отговаря за маршрутите на градския транспорт, новият срок за пускане на движението е 8 декември.

Първоначално маршрутите на трамваите 4, 10, 12 и 18 трябваше да бъдат възстановени на 2 октомври. Последва нов срок - 1 ноември. Малко преди изтичането му маршрутните промени бяха удължени до 17 ноември. Сега те ще важат до 7 декември.

Новата дата за пускането на трамваите по ул. "Граф Игнатиев" реално също може да не бъде спазена. От общината просто ще пуснат съобщение, че удължават промените в градския транспорт заради ремонта.

Иначе работата по трамвайното трасе продължава, въпреки че преди около месец беше съобщено, че поставянето на релсите е напълно завършено. Все още се работи по настилката около тях. Въпреки това изпълнителят "Джи Пи Груп" обяснява, че изоставане от графика за ремонта няма. Срокът за приключването му е 300 дни, считано от 7 май 2018 г. Той обаче реално може да се удължава заради спиране на работата по независещи от строителя причини като лошо време. Така улицата може да остане в ремонт по-дълго от първоначално предвидените 300 дни.

Иначе от общината се заканват, че при закъснение по вина на изпълнителя, ще налагат сурови глоби.

mediapool.bg