Кламер БГ - Новини: Пощите и тото ще продават билети за градски транспорт в София

Пощите и тото ще продават билети за градски транспорт в София

България

|
Пон, 22 Юни 2020г. 15:57ч.
Пощите и тото ще продават билети за градски транспорт в София

Билети за градския транспорт в София да се продават в пощенските станции и тото пунктовете. Идеята е на кмета на София Йорданка Фандъкова, а целта е да се компенсира забраната за продажба на превозни документи от шофьорите в автобусите, тролеите и трамваите. Тази забрана беше въведена в началото на извънредното положение, обявено заради разпространението на коронавируса у нас, и е в сила и до момента.

"Планирахме да възстановим продажбата на билети от водачите в градския транспорт, но ръстът на заразените го прави невъзможно на този етап. Възложила съм на директора на "Центъра за градска мобилност" (ЦГМ) да разшири местата за продажба на билети – като включим още 200 пункта на Спортния тотализатор и пощите", написа във фейсбук страницата си Фандъкова.

От публикацията не е ясно кока може да започне продажбата на билети в пощенските станции и тото пунктовете. До тогава билети ще се продават от контрольорите в градския транспорт. Тази практика беше въведена за времето на извънредното положение. След това беше отменена и бяха върнати глобите за нередовни пътници.

В момента единственият вариант за купуване на билети за автобуси, тролеи и трамваи е това да става от пунктовете на ЦГМ. В последите месеци от тролеите и трамваите бяха премахнати и автоматите за билетчета, тъй като трябва да бъдат заменени с нови – част от бъдещата система за електронно таксуване в транспорта.

mediapool.bg