Кламер БГ - Новини: Пощите започват да продават билети за градския транспорт в София

Пощите започват да продават билети за градския транспорт в София

България

|
Вт, 30 Юни 2020г. 18:22ч.
Пощите започват да продават билети за градския транспорт в София

В клоновете на Български пощи от 1 юли ще се продават билети за пътуване с градския транспорт на София, както и талони за паркиране в синя и зелена зона, съобщиха във вторник от общинското дружество "Център за градска мобилност" (ЦГМ).

В 114-те пощенски клона в София ще могат да се купят еднократни билети за пътуване, еднодневни карти за цялата мрежа, както и талони за 10 пътувания.

От понеделник, 29 юни, превозни документи и за наземния транспорт се продават на касите на метростанциите. До дни се очаква да се финализира договорът за продажба на карти за градския транспорт и в 117-те тото пункта в София.

Заради забраната да се продават билети от шофьорите на превозните средства, наложена заради разпространението на коронавируса, контрольорите на ЦГМ продължават да продават и билети от 1.60 лева в превозните средства. "Работят и 65-те бюра за продажба на превозни документи на ЦГМ, част от които са с удължено работно време, както и нашите партньори от 207 търговски обекта из целия град. Крайградските зони се обслужват от мобилните ни екипи", обясниха от ЦГМ.

mediapool.bg