Кламер БГ - Новини: Пореден депутат напусна групата на БСП

Пореден депутат напусна групата на БСП

България

|
Ср, 28 Окт 2020г. 13:42ч.
Пореден депутат напусна групата на БСП

Михаил Христов е осмият депутат, който напусна парламентарната група на БСП и стана независим. Искането му беше гласувано в пленарната зала в сряда.

Мотивите му са "неприемането на начина на работа в парламентарната група на БСП, усещане за липса на колективност в парламентарната група на БСП, липса на доверие във взетите решение и фундаментални различия".

В края на септември се отцепиха шестима депутати, сред които конкурентите на Корнелия Нинова за председателския пост в партията Красимир Янков и Валери Жаблянов, както и Николай Иванов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов и Георги Андреев. Те обявиха, че сформират неформална група на "Прогресивните социалисти".

Тогава Нинова обяви, че няма да има други, които да ги последват. Тя излезе пред журналисти с цялата парламентарна група на социалистите зад гърба си и каза, че е попитала дали още някой иска да си тръгне, но "получихме еднозначен отговор – не".

Роенето обаче продължи. Народният представител от Плевен Чавдар Велинов последва шестимата, а сега това направи и Христов. Осемте отцепили се се обявяват като опозиция на ГЕРБ и не гласуват с управляващите.

Групата на БСП в момента наброява 70 човека, а първоначално се състоеше от 80. Първи от групата си отиде Спас Панчев, а след това и Александър Паунов.

Откакто се отцепи от социалистите Панчев няколко пъти е осигурявал кворум на ГЕРБ и "Обединените патриоти", подкрепял е и техни предложения.

mediapool.bg