Кламер БГ - Новини: Плевнелиев: Има нужда от широко скроени кандидатури за президент

Плевнелиев: Има нужда от широко скроени кандидатури за президент

България

|
Вт, 19 Апр 2016г. 18:18ч.
Плевнелиев: Има нужда от широко скроени кандидатури за президент

"Трябва да покажем, че в България може да има и друг подход по отношение на начина, по който се прави политика - водещ да бъде не тяснопартийният, а национално отговорният интерес. Не трябва да гледаме на предстоящите президентски избори като на начин да бъдат издигнати тяснопартийни кандидатури и партийната дисциплина да бъде водеща. България ще има нужда от повече и широко скроени кандидатури, които могат да обединят повече хора със своята визия и решения за България".

Taка президентът Росен Плевнелиев коментира последните идеи на премиера Бойко Борисов да се обмисли нова процедура за избор на държавен глава.

Според Борисов няма логика държавният глава да се разграничава от партията, която го е издигнала и финансирала кампанията му.

"Важно е да има колкото може повече кандидати, те да бъдат избрани принципно, а хората да чуят аргументите на всеки и да изберат", каза още Плевнелиев, който присъства на военно учение край Сливен.

"Управляващите имат отговорност изборите да преминат по един цивилизован начин", каза още Плевнелиев и добави, че с министър-председателя работи много добре.

Борисов все още не е казал кого ще издигне ГЕРБ за държавен глава, а Плевнелиев не е коментирал дали има амбиции за втори мандат.

mediapool.bg