Кламер БГ - Новини: Великденско-гергьовска ваканция за депутатите от 29 април до 8 май

Великденско-гергьовска ваканция за депутатите от 29 април до 8 май

България

|
Ср, 20 Апр 2016г. 11:31ч.
Великденско-гергьовска ваканция за депутатите от 29 април до 8 май

Парламентът ще бъде Великденско-гергьовска ваканция от 29 април до 8 май, решиха депутатите, които си писаха неработни и трите дни през седмицата между официалните почивки

.

Не беше прието предложението на независимия депутат Велизар Енчев почивката на Народното събрание да е до 2 май, колкото са официалните почивни дни, приети с решение на Министерския съвет.

Защо смятате, че народните представители са привилегировани и ще почиват 11 дни, а всички останали - до 2 май, с какво сме повече от лекар, учител, военен, попита Енчев.

Ние сме патриции, вие сте плебс - това послание ще отправите към хората, когато отхвърлите моето предложение, коментира Велизар Енчев. Той припомни, че е внесъл и предложение за промяна в парламентарния правилник депутатите да имат същия брой почивни дни като останалите граждани.

Според Красимир Велчев от ГЕРБ това би било популизъм. Той коментира, че се втълпява на хората, че депутатите имат повече отпуск от този на останалите граждани, а всъщност отпускът всъщност не е по-голям, а и парламентът има и извънредни заседания. Не мисля че съм повече от учител или лекар, каза Велчев.

Той допълни още, че на практика се пропускат само две заседания извън празничните дни - на 4 и 5 май и да се прави това на въпрос било смешно.

mediapool.bg