Кламер БГ - Новини: Още едно разследване за заблуждаващ "коронавирус" пост във фейсбук

Още едно разследване за заблуждаващ "коронавирус" пост във фейсбук

България

|
Четв, 02 Апр 2020г. 14:01ч.
Още едно разследване за заблуждаващ "коронавирус" пост във фейсбук

Млад мъж е разследван заради заблуждаващ пост за коронавирус, съобщиха от МВР. Срещу 26-годишния е започнало дело, защото написал в групата на елинпелинското село Габра: "В селото вече имаме болен!!! Пазете се!!!". Постът бил забелязан от кмета на селото, който подал сигнал в полицията.

"В хода на незабавно предприетите оперативно-издирвателни действия е установен извършителят на деянието - криминално проявен мъж на 26 години от Елин Пелин. След доклад в районната прокуратура по случая е образувано досъдебно производство", съобщават от полицията.

Разследването е за предаване на неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога. Според НК това престъпление се наказва с до 2 години затвор.

Това е поредното дело за заблуждаваща информация за заразата. Преди две седмици в Пловдив бе арестуван чужденец, студент по медицина. Той бе задържан, след като написа във фейбсук, че в учебно заведение имало над 100 заразени. За заблуждаващи публикации бе обвинен и икономистът Владимир Каролев, след като бе арестуван заради нарушаване на карантината.

mediapool.bg