Кламер БГ - Новини: Ликвидацията на "Олимпик" отново бе отложена

Ликвидацията на "Олимпик" отново бе отложена

България

|
Пет, 26 Окт 2018г. 16:14ч.
Ликвидацията на "Олимпик" отново бе отложена

Поредното заседание по делото за фалита на застрахователното дружество "Олимпик" отново завърши с отлагане на делото, предаде БНР. Процесът се води в Окръжния съд на Никозия, след като регистрираното в кипър дружество загуби лиценза си. Компанията развиваше и дейност в България, а около 200 000 нейни клиенти в страната останаха без задължителната застраховка "Гражданска отговроност" заради прекратяването на дейността на дружеството.

Очакваше се в петък кипърският съд да обяви ликвидацията на "Олимпик". Това трябва да даде възможност на ликвидатора реално да започне работа, а на кипърския и българския гаранционни фондове да изчистат въпросите около това как ще се покриват щетите на пострадалите след катастрофи с автомолили, застраховани в "Олимпик".

Около 2000 са българските клиенти на компанията, които от месеци чакат отговор на този въпрос.

развръзката обаче се отложи, тъй като втори кредитор има възражения по процедурата за ликвидация. Това е частно лице, което претендира за обезщетение от 390 000 евро за автомобилни щети след пожар. Това обаче предизвика бурен спор с адвокатите, тъй като срокът за подаване на възражения по делото е изтекъл на 16 октомври. Съдията Ангело Давид даде възможност на адвоката на кредитора да внесе молба за влизане в започнатата вече съдебна процедура, а дали тя ще се приеме ще стане ясно на следващото заседание.

В същото време адвокатите на кредитора, внесли възражение на предишното заседание, се отказаха да го представляват. Той също получи възможност да намери нов защитник до следващото заседание. То е насрочено за 2 ноември.

mediapool.bg