Кламер БГ - Новини: Новият финансов министър Ананиев: С голямо удоволствие се връщам "вкъщи"

Новият финансов министър Ананиев: С голямо удоволствие се връщам "вкъщи"

България

|
Пет, 24 Юли 2020г. 13:27ч.
Новият финансов министър Ананиев: С голямо удоволствие се връщам "вкъщи"

"Връщам се в къщата, от която започна моят трудов стаж. На 1 септември 1980 г. постъпих като завършил току-що студент. С голямо удоволствие се връщам. Мисля, че през годините натрупах доста опит и ще мога да помогна на колегите".

Това заяви новоизбраният министър на финансите Кирил Ананиев тази сутрин.

Ананиев се връща в Министерство на финансите, където след 1998 г. почти без прекъсване бе зам.-министър, а за кратко и служебен министър, след като Владислав Горанов напуска правителство като част от рокадите в кабинета "Борисов 3", провокирани от антиправителствените протести.

Ананиев заяви още, че правителството обсъжда нови социално-икономически мерки, които в понеделник ще бъдат предложени на коалиционен съвет.

"В понеделник ще ги представим на коалиционните партньори. Ще предвидим мерки, които са свързани със средства, които ще стигнат до хората и бизнеса", каза Кирил Ананиев.

На неговия стол в министерство на здравеопазването ще седне директорът на "Александровска болница" проф. Константин Ангелов.

"Не мога да кажа, че ми е олекнало, защото има много неща, които трябва да довършим в Министерство на здравеопазването. Убеден съм, че професор Ангелов и екипът ще завършат няколко много важни проекти, най-вече свързани с електронното здравеопазване", заяви Ананиев.

"Предстои сериозно приключване на бюджета в условията на Covid-19, предстои и проектобюджетът за 2021 г., надявам се да направим балансиран бюджет. Приходите са доста по-малко от предвидените. Няма да е лесно", посочи още министър Кирил Ананиев.

mediapool.bg