Кламер БГ - Новини: Нинова недоволна от разследването за пачките в чекмеджето на Борисов

Нинова недоволна от разследването за пачките в чекмеджето на Борисов

България

|
Вт, 26 Ян 2021г. 17:06ч.
Нинова недоволна от разследването за пачките в чекмеджето на Борисов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че не е удовлетворена от разследването за снимките и видеозаписа от спалнята на премиера Бойко Борисов.

През декември 2020 година прокуратурата обяви, че кадрите може и да показват кюлчета злато и пачки евро в шкафчето, но нямало категорични доказателства, че това е "обективната действителност". След няколкомесечна проверка разследващите не успяха да открият и кой е снимал жилището на премиера, въпреки че самият той в интервю за авторитетния германски вестник Франкфуртер Алгемайне Цайтунг (ФАЦ) даде да се разбере, че знае коя е "Мата Хари" (както сам нарече жената, заснела кадрите – бел. ред).

"Ще изразя лично мнение – не, не ме удовлетворява. Не даде достатъчно отговори на въпросите на обществото", каза във вторник Нинова в отговор на журналистически въпрос за проверката по време на пресконференция в централата на БСП.

Попитана как БСП смята да работи с Иван Гешев, ако партията дойде на власт, Нинова отговори:

"Позицията ни по отношение на главния прокурор е ясна и изчистена. Искахме оставката на Гешев и от протестите, и след това от парламентарната трибуна. Как смятаме да работим? Все пак уважаваме разделението на властите. Когато спечелим изборите и управляваме, има изпълнителна власт, която да си върши работата. Има съдебна, която също очакваме да си върши работата. Многократно сме правили предложения и да приложим законодателни промени, които да гарантират съдебен контрол върху онези актове на главния прокурор, които са извън съдебен контрол".

По повод предстоящите парламентарни избори и започналата процедура за номиниране на кандидати за депутати в БСП Нинова заяви, че е твърде рано да се каже кой къде ще води.

"В момента текат номинациите от основните партийни организации. Конференции започнаха на някои места. Имаме срок това да стане до края на месеца", каза още тя.

mediapool.bg