Кламер БГ - Новини: Младеж е глобен с 5000 лева заради драсканици по една от фасадите на НДК

Младеж е глобен с 5000 лева заради драсканици по една от фасадите на НДК

България

|
Пон, 06 Апр 2020г. 18:17ч.
Младеж е глобен с 5000 лева заради драсканици по една от фасадите на НДК

С максималната глоба от 5000 лева е глобен 19-годишен младеж, драскал върху една то страничните фасади на Националния дворец на културата в София. Санкцията е наложена от Столичния инспекторат, който съобщи за нея.

"С акт за установяване на административно нарушение се сдоби драскач на графити, дръзнал в неделния следобед да пише със спрей по една от страничните фасади на НДК, цинични надписи, в близост до вход А3. Лицето е заловено от служители на Общинска полиция в момента на проявата. На нарушителя веднага е съставен акт за установяване на административно нарушение от бързо отзовали се на място, дежурни инспектори от Столичен инспекторат", пише в съобщението на инспектората.

Сн. Столичен инспекторат

Съгласно общинските разпоредби санкцията за драскане и рисуване по стени в столицата е от 100 до 5000 лева. От инспектората решили да заложат на максималната санкция заради "циничния характер на деянието и то в условията на ситуация на въведено извънредно положение, ограничаващо безцелното движение на граждани на територията на Столична община".

Сн. Столичен инспекторат

Всъщност няма разпоредба, която да ограничава "безцелното движение на граждани" в София в условията на извънредно положение. Забрани има за разходка в паркове и градинки.

Служителите на инспектората не се смилили и не намалили санкцията на младежи, въпреки че в акта за нарушение той собственоръчно написал "Извинявам се за делата си".

Сн. Столичен инспекторат

mediapool.bg