Кламер БГ - Новини: Гешев посети пребит и ограбен дядо (видео)

Гешев посети пребит и ограбен дядо (видео)

България

|
Пон, 06 Апр 2020г. 22:35ч.
Гешев посети пребит и ограбен дядо (видео)

Главният прокурор Иван Гешев посети нападнат и пребит възрастен мъж в пловдивското село Трилистник, съобщиха от държавното обвинение. 86-годишният е бил нападнат в къщата си от двама души, които са го удряли и са му взели 100 лв. и личните документи. Нападателите са задържани за по-малко от денонощие. Те са на 32 и 16 години. Арестувани са за 72 часа. И двамата имат предишни криминални прояви. По-младият е осъдан условно за блудство.

Официалната причина за посещението на Гешев и главния секретар на МВР Ивайло Иванов в селото бе започнала след нападението полицейска акция срещу битовата престъпност. При операцията бяха задържани шестима души.

Гешев се срещна и с кмета на селото Мирчо Петров. Той го похвали, че е показал, че държавата не е мащеха, а се грижи за хората.

"Това, че имаме извънредно положение и МВР са ангажирани с много други дейности, не означава, че трябва да се спре да се работи. Когато има престъпления, ще трябва да има реакция. Оправданието, че нямаш работа, не може да е оправдание да грабиш възрастните хора", заяви главният прокурор.

При срещата си с нападнатия 86-годишен дядо Гешев му обеща, че мерки ще бъдат взети.

"Важното е, че си здрав. Лягай и почивай, и да те гледат децата", посъветва го главният прокурор.

"С оглед на нанесения побой, Иван Гешев осигури допълнителен медицински преглед на възрастния жител на селото и му предостави предпазни маски", съобщиха от прокуратурата.

mediapool.bg