Кламер БГ - Новини: Магърдич Халваджиян поздрави брат си за уволнението на репортера на "Господари на ефира"

Магърдич Халваджиян поздрави брат си за уволнението на репортера на "Господари на ефира"

България

|
Съб, 29 Септ 2018г. 12:45ч.
Магърдич Халваджиян поздрави брат си за уволнението на репортера на "Господари на ефира"

Продуцентът Магърдич Халваджиян поздрави брат си Джуди, който продуцира предаването "Господари на ефира", че веднага е уволнил репортера Димитър Върбанов. Журналистът беше уличен, че е инсценирал, че е бил нападнат и бит по време на репортаж. Той беше уволнен след като Нова телевизия обяви, че се разграничава от предаването и ще потърси отговорност от продуцента.

В изявлението си на страницата във "Фейсбук" Магърдич Халваджиян не коментира нищо за

оператора, участвал в заснемането на видеото, който е бил наясно със ситуацията, както и отговорността на редактора и на продуцента на предаването.

"Жалко за Върбанов, но каквото си надробиш, това сърбаш! Някои хора явно не си дават сметка каква отговорност носят пред обществото, работейки в екипа на Господарите!!! Дали в състояние на афект или поради глупост, тези действия на Върбанов са предателство спрямо труда на целия екип на "Господари на Ефира"! Поздравявам брат ми за бързото и категорично решение! В подобни ситуации място за шикалкавене няма! Истината винаги е само една!". Това написа Магърдич Халваджиян на страницата си във "Фейсбук".

Преди него в петък телевизионният водещ Слави Трифонов, който е в обтегнати отношения с Халваджиян, призова "така наречените "Господари на ефира" да дадат "Златен скункс" на служителя си Димитър Върбанов".

Според Трифонов "разследващият журналист" Върбанов е "неособено талантлив актьор" и с действията си е уронил авторитета на професията "журналист".

"Оказа се, че така нареченият "разследващ журналист" Димитър Върбанов всъщност е неособено талантлив актьор. И въобще не е бил бит, а е използвал случая, за да изиграе един тъп скеч, с който да се опита да направи имидж на себе си и на своите работодатели“, написа на "Фейсбук" страницата си Слави Трифонов.

Той пише, че "в България всичко е възможно, само дето подобни действия са глупави, обидни и уронват авторитета на професията "журналист".

Слави Трифонов и Магърдич Халваджиян са в обтегнати отношения. Двете продуцентски компании водеха дълъг съден спор за нарушени авторски права.

mediapool.bg