Кламер БГ - Новини: 15 000 българи живеят в засегнатите от коронавируса населени места в Италия

15 000 българи живеят в засегнатите от коронавируса населени места в Италия

България

|
Пон, 24 Фев 2020г. 13:57ч.
15 000 българи живеят в засегнатите от коронавируса населени места в Италия

15 000 българи живеят в засегнатите от коронавируса населени места в Италия, съобщи

генералният консул в Милано Таня Димитрова в понеделник пред БНР. Тя посъветва българските граждани да избягват пътувания до област Ломбардия, а ако в момента се намират там - да носят предпазни маски и ръкавици.

Отменени са голяма част от масовите събития, затворени са музеите и останалите забележителности в Милано, допълни Димитрова.

"Всички супермаркети се поизпразниха. Няма стоки по магазините заради масовата реакция на гражданите, които са на територията на Милано и област Ломбардия, което със сигурност ще бъде преодоляно за 2-3 дни, защото това е първичната реакция и е съвсем нормално.", каза тя.

Българското външно министерство излезе с препоръки към българските граждани, пребиваващи и пътуващи до Италия и Китай заради коронавируса.

Съветът е да пътуват само в краен случай в районите на Северна Италия, където е установена заразата.

Съветът към нашите сънародници там е да избягват посещения на публични мероприятия, места със струпване на много хора, както и да спазват всички медицински мерки за безопасност.

За Китай външното ни министерство повиши индекса на риска при пътуване до най-високото ниво 5: Предупреждение за преустановяване на всякакви пътувания и незабавно напускане на страната.

И към този момент няма данни за заразени с коронавивуса българи нито в Китай, нито в Италия.

mediapool.bg