Кламер БГ - Новини: Корнелия Нинова поиска оставката на Георги Гергов

Корнелия Нинова поиска оставката на Георги Гергов

България

|
Нед, 26 Апр 2020г. 18:14ч.
Корнелия Нинова поиска оставката на Георги Гергов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова в интервю за БНТ за оставката на Георги Гергов, който е лидер на пловдивските социалисти. Нинова цитира писмо на Гергов, в което той поощрява действията на правителството, което е в разрез с политиката на БСП.

Миналата седмица Гергов поздрави правителството за мерките срещу коронавируса и критикува Корнелия Нинова, че исканията ѝ за изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента са опити да си направи реклама.

"Разбира се, че всеки има право на различно мнение. И последните четири години знаете какво се случва в БСП - всеки излиза, говори пред вас, пред медии това, което смята за правилно. Но с нюанса, че когато се съберат колективните органи на партията и вземат решение се гласува и оттам-нататък тези решения се спазват. Когато Национален съвет е вземал решение и Изпълнителното бюро са вземали решение, че в България трябва да функционира парламентарната република и трябва министър-председателят, който и да е той да се отчита пред парламента, и г-н Гергов е гласувал за тези решения, то да излезеш и да кажеш премиерът трябва да се отчита на пресконференция и БСП за какво свикват парламента да ни губят времето, вече е нещо съвсем различно", каза Нинова.

"Това не е различно мнение. Ако има достойнство, е време сам да си взема решение", добави Нинова.

Корнелия Нинова заяви, че след 9 май, когато изтича мандата на ръководството на БСП, то ще продължи да действа до прекия избор на нов лидер. Процедурата ще бъде отново задвижена след отмяна на извънредното положение.

mediapool.bg