Кламер БГ - Новини: Ицо Хазарта отказал пост в изпълнителната власт

Ицо Хазарта отказал пост в изпълнителната власт

България

|
Пон, 06 Дек 2021г. 00:58ч.
Ицо Хазарта отказал пост в изпълнителната власт

Ицо Хазарта (на заден план) в парламента, сн. БГНЕС

Рапърът Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, който стана депутат от "Продължаваме промяната", е получил предложение да заеме пост в изпълнителната власт, но го отказал. Това заяви той пред "Нова телевизия" в неделя.

"Имах предложение да вляза в изпълнителната власт. Причината да не го приема е, че познавам възможностите си и смятам, че на този етап не бих бил полезен там", разказа той.

На въпрос би ли станал министър на културата, той отвърна: "Не, не бих станал, защото опитът ми не стига за такава длъжност", но уточни, че "със сигурност това, което съм правил през годините, би ми помогнало да съм полезен в тази сфера”.

Хазарта сподели и впечатления си от първия работен ден на 47-ото Народно събрание.

"Наблюдавах една парламентарна група - вляво от мен (където седят и депутати от ГЕРБ). Докато Радев говореше, те си приказваха, говореха си по телефона. Един дори нещо търсеше в носа си. Човек изпада в особено положение, когато гледа това", обясни Петров.

"Поинтересувах се, повечето са с висше образование Щом аз знам, че това е президентът - дали го харесваш или не, това е друг въпрос, и има минимум уважение, което трябва да покажеш", допълни той.

"Ще кажа нещо, което вероятно голяма част от хората няма да могат да асимилират. ДПС имат депутат, който всъщност е охранител. Когато Пеевски отива до тоалетната, той отива с него. Когато някой друг от тяхната група напуска залата, той също отново отива с него. Това е депутат със заплата, който е сложен на избираемо място и ще гласува закони. А всъщност е охранител", каза Христо Петров

Той посочи, че е сигурен, че голяма част от хората ще променят отношението си към него. "Наясно съм, че ще трябва да платя тази цена. Ще си струва, ако успея да свърша смислени неща, ако остана верен на съвестта си и некорумпиран", заяви още рапърът.

"Стана ми много готино", обясни той усещането си да победи Корнелия Нинова и Бойко Борисов в 25 МИР в София. Истинското удоволствие обаче щяло да дойде, когато успее да свърши нещо полезно.

"Не съм виждал хора като Кирил Петков и Асен Василев в българската политика досега. Аз им вярвам и смятам, че те са способни да направят наистина големи промени", допълни още той.

mediapool.bg