Кламер БГ - Новини: Институтът по океанология показва миниподводницата PC-8B

Институтът по океанология показва миниподводницата PC-8B

България

|
Пет, 30 Окт 2015г. 08:02ч.
Институтът по океанология показва миниподводницата PC-8B

60-minИнститутът по океанология „Проф. Фр. Нансен” във Варна към Българскатаакадемия на науките традиционно организира Ден на отворените врати на 30.10.2015 г., посветен на Международния ден на Черно море – 31 октомври и Деня на народните будители – 1 ноември.

Институтът ще отвори вратите на своите научно-изследователски лаборатории, в които учените работят по многобройни национални и европейски проекти, свързани с координация и управление на ефектите от глобалните климатични промени в Черноморския регион и устойчивото развитие на черноморската екосистема.

Ще бъде предоставена възможност за посещение на лабораторния корпус на Института, където ще бъде представена експозиция на научна апаратура и видеоматериали от морски експедиции с научно-изследователсия кораб „Академик”.

Ще бъде показана и миниподводницата PC-8B, която решава научни задачи в областта на морската биология и екологията, морската геология и дълбоководната археология.

Институтът по океанология очаква посетители на 30 октомври от 10 до 15 часа на адрес: гр. Варна, ул.”Първи май” 40, кв. Аспарухово.

Maritime.bg – България