Кламер БГ - Новини: Намерени са гранатометите, с които е стреляно по Алексей Петров

Намерени са гранатометите, с които е стреляно по Алексей Петров

България

|
Пет, 30 Окт 2015г. 08:19ч.
Намерени са гранатометите, с които е стреляно по Алексей Петров

Двата гранатомета, с които преди ден бе направен неуспешен опит за атентат срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, са били открити от разследващите.

Предстои оръжията да бъдат изследвани, включително и за евентуално останали отпечатъци по тях, съобщи Нова телевизия в петък.

Бронираната кола на бившата барета стана мишена на два изстрела с РПГ около 8.30 часа в четвъртък в района на бул. "Черни връх" в столичния кв. "Кръстова вада", близо до дома на Петров. По чудо нямаше пострадали и големи разрушения.

Според първончалната версия на разследващите Петров е оцелял, тъй като първият снаряд изобщо не е оцелил колата му, а се е забил в близка постройка без да се взриви. Вторият вече е улучил брониранирания автомобил, но също не се е взривил при удара заради твърде близкото разстояние, от което е изстрелян. След това колата на Петров се е върнала на собствен ход в гаража в дома му.

Разследващите предполагат, че килърите са целяли с първия изстрел да пробият купето на колата, а вторият да попадне във вътрешността й. Те са причаквали Петров, скирити в храстите от двете страни на улицата, по която се е движел автомобилът му, допълва Нова телевизия.

Неизвестните нападатели все още се издирват. По неофициална информация те са напуснали местопрестъпението с червен "Опел Астра" с регистрационен номер 3860.

Това е третият пък, в който Алексей Петров става мишена на стрелба. През 1999 г. той бе ранен в крака от небезизвестния Кирил Киров-Японеца, който впоследствие декларира, че е произвел изстрела без да иска. През август 2002 г. бившият съветник в ДАНС бе прострелян с автомат в гърдите и крака на излизане от офиса му в сградата на басейна "Спартак". Стрелецът така и не беше открит.

mediapool.bg