Кламер БГ - Новини: Затворени са три гранични пункта на България със Сърбия

Затворени са три гранични пункта на България със Сърбия

България

|
Четв, 12 Март 2020г. 16:08ч.
Затворени са три гранични пункта на България със Сърбия

До второ нареждане временно се преустановява преминаването на лица и автомобили през граничните пунктове на българо-сръбската граница "Олтоманци", "Стразимировци" и "Брегово". Трафикът за и от Сърбия ще минава през ГКПП "Калотина" и ГКПП "Връшка чука", съобщиха от МВР в четвъртък.

Мярката е влязла в сила, но докога ще се прилага не се посочва.

Въведена е също така временна забрана за влизане на територията на Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китайска народна република, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани.

Пристигащите от рискови дестинации и пътуващи към Северна Македония ще бъдат пропускани само през ГКПП "Гюешево - Деве Баир".

МВР допълва, че на границата с Румъния на граничния пункт Дунав мост ІІ при Видин и Калафат е на ГКПП "Кардам" изходният трафик на камиони е натоварен.

Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в северната ни съседка

ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина.

Товарните превози над 3.5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози.

От МВР съобщават, че поради технически причини фериботът на ГКПП "Свищов - Зимнич" е преустановил работа до отстраняване на повредата.

mediapool.bg