Кламер БГ - Новини: За и.д. шеф на пътната агенция е назначен уволненият преди седмица Ивайло Денчев

За и.д. шеф на пътната агенция е назначен уволненият преди седмица Ивайло Денчев

България

|
Ср, 28 Юли 2021г. 11:13ч.
За и.д. шеф на пътната агенция е назначен уволненият преди седмица Ивайло Денчев

Ивайло Денчев

Ивайло Денчев е назначен за изпълняващ длъжността председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Това е станало със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова от понеделник - 26 юли 2021 г., съобщи днес Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

В съобщението не е посочено защо инж. Денчев е върнат отново в ръководството на АПИ. Той беше уволнен отново със заповед на министър Комитова преди седмица заедно с тогавашния председател на УС на АПИ Апостол Минчев.

По думите на Минчев причината за уволнението им е, че УС на АПИ е потвърдил решението на тръжната комисия за избора на изпълнител на тунела под Шипка за 350 млн. лв.

Официалната позиция на МРРБ е, че Минчев е уволнен за проявено своеволие с издаването на заповед за спиране на пътните ремонти, за които няма осигурено финансиране в бюджета на АПИ.

След отстраняването на двамата членове на УС - Апостол Минчев и Ивайло Денчев от поста си беше отстранен и зам.-министъра на регионалното развитие Тодор Атанасов, който ги е предложил.

Минчев и Денчев са пътни инженери и се определят в бранша като професионалисти с добра репутация.

Преди да влезе в управата на АПИ Ивайло Денчев беше директор на Областното пътно управление в Плевен, като преди това е минал през всички нива в пътната агнция.

Това е поредното странно назначение на арх. Комитова без никакви мотиви. Такива направи и в държавната компания "Автомагистрали", както и във ВиК холдинга. В двете структури бяха върнати кадри от времето на тройната коалиция свързани с НДСВ и ДПС със спорна репутация.

mediapool.bg