Кламер БГ - Новини: Автопатрул на МВР уби жена и рани четирима край Плевен

Автопатрул на МВР уби жена и рани четирима край Плевен

България

|
Вт, 02 Окт 2018г. 14:30ч.
Автопатрул на МВР уби жена и рани четирима край Плевен

Възрастна жена загина, а други четирима, сред които и полицай, са ранени при инцидент с патрулен автомобил близо до Плевен. Тежкият инцидент е станал около 17.20 ч. в понеделник. Той е бил предшестван от по-лека катастрофа. Няколко от участниците в нея са били излезли на пътното платно и реално отиващият на място патрулен автомобил на МВР блъснал стоящите там хора.

Директорът на Националната полиция Христо Терзийски обясни, че водачът на автомобила на МВР не е видял хората, тъй като те са стояли след завой, а допълнително влияние е оказало и лошото време в района, съобщава БНР.

Все още не е ясно дали патрулката се е движила с превишена скорост. Водачът й е тестван с техническо средство за алкохол и пробата му е била отрицателна. Взета му е кръв за лабораторно изследване.

"Най-вероятно вследствие на лошите метеорологични условия и несъобразената скорост автомобилът напуска пътното платно и ударя всичките тези граждани. Има четирима пострадали души, от които единият е служител на МВР. Водачката на първия автомобил, 65-годишна, е починала при транспортирането ѝ към болницата. Знаете, вчера (понеделник) бяха тежки метеорологични условия, на завой е станала цялата ситуация, така че вероятно много са причините, не е една единствена", каза Христо Терзийски.

mediapool.bg