Кламер БГ - Новини: Дюните на южния плаж в Несебър са под видеонаблюдение

Дюните на южния плаж в Несебър са под видеонаблюдение

България

|
Нед, 25 Юни 2017г. 18:04ч.
Дюните на южния плаж в Несебър са под видеонаблюдение

Видеокамери и охранители пазят дюните на Южния плаж в Несебър от недобросъвестни туристи, предупреди концесионерът на крайбрежната ивица в неделя.

Техниката е монтирана в началото на летния сезон от новия стопанин на плажа "Ауто фактор", но ще продължи да работи и след приключването му, когато на плажа няма да има физическа охрана. Нарушителите щели да бъдат записвани от камерите и тази доказателство ще се използват срещу тях, но в съобщението не пише дали ще се налагат санкции.

Предупредителни табели в района информират за забраната на поставяне на плажни принадлежности върху пясъчните дюни, както и за движение и паркиране на АТВ-та, разходки на кучета и други животни.

Оправданието на концесионера за въведените забрани, че негова е отговорността за опазването на пясъчните дюни, които са част от плажа и за което се контролира от регионалната екоинспекция.

Служители на фирмата, стопанисваща ивицата, ще следят плажуващите са не поставят върху дюните хавлии, преносими чадъри, масички, шезлонги, дюшеци и др. Забранено е също и навлизането с АТВ-та или други атракциони, които могат да нарушат пясъчните образувания.

"Апелираме към всички летовници и граждани да опазват природата, да се съобразяват с наредбите на плажа с цел безпроблемното протичане на туристическия сезон", посочва стопанинът на южната ивица в Несебър Кирил Спасов.

mediapool.bg