Кламер БГ - Новини: Доживотен затвор за съпруга и свекъра на убитата и открита в куфар Евгения

Доживотен затвор за съпруга и свекъра на убитата и открита в куфар Евгения

България

|
Пет, 20 Окт 2023г. 21:23ч.
Доживотен затвор за съпруга и свекъра на убитата и открита в куфар Евгения

Съпругът на убитата Евгения - Орлин Владимиров, твърди, че е било инцидент, а не убийство, сн. БГНЕС

Софийският градски съд постанови доживотен затвор за Орлин Владимиров и за баща му Пламен Владимиров, които са обвинени за убийството на съпругата на Орлин – Евгения, чието тяло бе отрито през ноември 2021 г. в куфар във водоем край Перник.

Петчленният състав се съвещава три часа, преди да обяви присъдата за двамата, която обаче може да се обжалва пред по-горна инстанция.

Според прокуратурата извършеното по мъчителен начин убийство на 33-годишната жена е провокирано от ревността на съпруга й и страха му, че ако Евгения го напусне, ще вземе сина му и ще трябва да делят съвместно имущество.

Косвено бе доказано, че убийството й е било планирано с активното участие на свекъра й, след което била удушена, сложена в куфар и изхвърлена, а след като е обявена за изчезнала цял месец са се правили, че я търсят.

На предишното заседание по делото Орлин Владимиров определи случилото се като инцидент и обясни, че го е прикрил заради сина си.

За две доживотни присъди без замяна пледираха майката и бащата на Евгения и техният процесуален представител.

Още по темата:

Съпруг и баща му са обвинени за убийство на изчезнала жена в София

Само доживотна присъда, тоест с възможност някога да излезе на свобода, поиска прокурор Иван Кучиев за Орлин Владимиров, а за баща му - затвор между 15 и 20 години.

Във финалните си пледоарии адвокатите на Орлин Владимиров акцентираха на липсата на доказателства за предварителен умисъл за убийство, а според тези на Пламен Владимиров той въобще не е участвал в него.

В последната си дума Пламен Владимиров поиска да бъде оправдан, а синът му каза само, че никога не е искал нищо от това да се случи.

Двамата обаче получиха тежки присъди, като съдът сметна, че макар Пламен Владимиров не е физически извършител, а само помагач, той носи равностойна отговорност, защото като родител, притежаващ житейска мъдрост, е можел да предотврати случилото се. Бащата е бивш служител на ДАНС.

Майката на убитата Евгения - Капка Чорбанова, каза пред журналисти, че е доволна от присъдата, но предполага, че осъдените ще я обжалват. От своя страна семейството ще настоява за доживотен затвор без право на замяна.

Престъплението бе разкрито след като бащата и синът бяха признали за извършеното пред разследващи полицаи от СДВР и криминални психолози. Първоначалната версия на съпруга бе, че убитата е отишла на фитнес и след това е изчезнала. Пред разследващите той твърдеше, че няма идея какво се е случило и се преструваше, че участва в търсенето.

Впоследствие бе установено, че преди убийството той е следял комуникацията й със специален софтуер. Убийството е извършено след като той се издал, че знае за разговорите й. Владимиров бе писал от името на убитата в чат с нейни приятелки, за да ги заблуди и да си изгради алиби.

mediapool.bg