Кламер БГ - Новини: Доган помоли "разсърдените и разочарованите" от ДПС за прошка

Доган помоли "разсърдените и разочарованите" от ДПС за прошка

България

|
Вт, 14 Май 2019г. 10:41ч.
Доган помоли "разсърдените и разочарованите" от ДПС за прошка

С обръщение към членовете и симпатизантите на ДПС излезе почетният председател на ДПС Ахмед Доган. В него той моли за прошка "разсърдените и разочарованите", ако "има допуснати грешки в близкото минало".

"Тези евроизбори за Европейски парламент са изключително важни за ДПС, защото трасират пътя за доброто ви представяне на следващите местни и парламентарни избори в България", пише Доган и призовава за пълна мобилизация за предстоящия вот.

Водач на евролистата на ДПС е председателят на партията Мустафа Карадайъ, който се очаква да се откаже от мястото си в европарламента. Втори е медийният магнат и депутат Делян Пеевски, който не стъпва в парламента и не се е появявал публично от две години. В листата я няма заместник-председателката на партията Филиз Хюсменова, която на последните избори беше водач. Слоганът на Движението за тези избори е "Ние залагаме на младите", въпреки че новите и млади лиза в листата са на неизбираеми позиции.

Според Доган обаче "политическият код на ДПС се основава на постоянното подмладяване и непрекъснато движение" към по-добри условия на живот с по-голяма свобода, отговорност и толерантност. По думите му Движението "винаги е залагало на младостта и бъдещето".

"Каузата на ДПС е твърде голяма, за да си позволим лукса да се борим помежду си и да спъваме развитието на младите хора да живеят по-свободни в един по-добър свят, който те имат куража да изградят за себе си. Този избор на визия за развитие е техен. И ако искаме да имаме европейски път на развитие, ние трябва да ги подкрепим и насърчим", пише още той.

mediapool.bg