Кламер БГ - Новини: Генералният секретар на НАТО пристига на посещение в България

Генералният секретар на НАТО пристига на посещение в България

България

|
Четв, 28 Фев 2019г. 10:01ч.
Генералният секретар на НАТО пристига на посещение в България

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристига на посещение в София в четвъртък вечерта по покана на премиера Бойко Борисов, съобщи правителствената информационна служба. Двамата ще проведат работна вечеря, на която ще бъдат обсъдени сътрудничеството в сферата на сигурността и отбраната и стабилността на Западните Балкани и региона.

Същите теми ще бъдат във фокуса на разговорите между Борисов и Столтенберг и в петък, когато двамата ще проведат среща на четири очи в сградата на Министерския съвет.

След това ще се проведе разширена среща между двете делегации, в която ще участват вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, Патрик Търнър - помощник генерален секретар по планирането и политиката на отбрана и Лоренц Майер-Минеман - първи заместник-директор на кабинета на генералния секретар.

Столтенберг ще пристигне в София от Кошице (Словакия), където президентите на България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Чехия, Словакия и Унгария се събират заради инициативата Букурещ Б9. Събитието е част от отбелязванията на 70-ата годишнина на НАТО и приключването на процеса по присъединяването към Алианса на деветте държави преди 15 години.

mediapool.bg