Кламер БГ - Новини: "Гейс, говорете български" или приключенията на Сидеров в нощна София, част поредна

"Гейс, говорете български" или приключенията на Сидеров в нощна София, част поредна

България

|
Пет, 12 Окт 2018г. 15:14ч.
"Гейс, говорете български" или приключенията на Сидеров в нощна София, част поредна

Само дни след като семейство Сидерови вдигна на крак вътрешния министър и шефа на ДАНС заради инцидент с джипа, шофиран от Деница Сидерова, нощните подвизи на фамилията продължават.

Този път обаче основно действащо лице е самият Волен Сидеров, съпредседател на "Обединени патриоти", лидер на "Атака" и стожер на управляващата коалиция.

Действието се развива във вторник, 9 октомври, а мястото на събитието е столичният ресторант "Къщата с Часовника" на улица Московска 15.

Случайно попаднала там компания, състояща се предимно от чужденци и техните български бизнес партньори, става свидетел на начина, по който се забавляват Сидеров и аверите му.

Заведението е било огласено не само от техните шумни подвиквания и коментари, но и от цигански оркестър, дошъл да весели патриотичната вечерника. Самият Сидеров явно е ценител на този вид музика, тъй като лично посвирил с оркестъра.

Минути след като чужденците заели своята маса и там започнал разговор на английски, човек от компанията на Сидеров започнал да се заяжда и да се конфронтира с тях и българските им домакини.

На масата на атакист №1 се пушело в нарушение на забраната.

След оплакване до персонала на заведението, че законът трябва да се спазва, настъпва интересен развой. Първо от заведението предложили на оплакващите се да пушат и те. След отказа им, персоналът ги помолил за търпение, обяснявайки, че това обичайно не се случва. Очевидно обаче посещението на Сидеров изключва обичайния етикет на ресторанта и спазването на закона.

Вероятно това е обяснението и защо минути след това там влиза цигански оркестър, посрещнат радушно от Сидеров и компания. Според Ася Иванова, която публикува историята в личния си фейсбук профил, провокацията е била насочена именно към нейните гости.

Сидеров поискал от чужденците да дадат някой лев за музиката, преследвайки ги с импровизирана купа за бакшиши, малко след като влязъл в ролята на перкусионист на ромския оркестър.

Когато Ася и нейната компания си в крайна сметка били принудени да си тръгнат, лидерът на "Атака" ги съпроводил чак до улицата, подвиквайки: "Гейс, говорете на български, в България сте, в България се говори на български".

В петък Сидеров коментира случая с думите: "Аз съм човек, който обича да създава весело настроение. Скандал не помня да е имало."

Той самият не е пушач, но обясни, че ако някой от компанията му е пушил на закрито, въпреки че е забранено по закон, то е станало, защото от заведението са разрешили.

mediapool.bg