Кламер БГ - Новини: ГЕРБ видя политиканстване в критиките срещу сайт за София

ГЕРБ видя политиканстване в критиките срещу сайт за София

България

|
Четв, 07 Май 2020г. 21:52ч.
ГЕРБ видя политиканстване в критиките срещу сайт за София

Като демонстрация на политиканстване бяха определени от председателя на групата на ГЕРБ в общинския съвет Малина Едрева критиките на съветници от "Демокартична България" срещу комуникационната платформа на Столичната община "Ти си София" youaresofia.bg.

Сайтът обединява информация за София и предоставя възможност на бизнеси, както и на културни оператори да промотират работата и събитията си безплатно.

Миналата седмица от "Демократична България" критикуваха сайта, обявиха, че за него са дадени прекалено много пари на фона на резултата и предложиха да довършат платформата безплатно.

"Зад тази платформа стоят усилията и желанията на много хора от различни групи на нашето общество. В тези дни на криза и възстановяване след нея, тя е възможност за бизнеса и културата, които са най-силно засегнати от извънредната ситуация. Изтърпях, заедно с колегите от останалите политически групи, които са и съвносители на доклада за старта на платформата, цялата риторика на ДБ в познатия стил: "всичко и всички са лоши, непрофесионалисти и харчат нашите пари, само ние разбираме и тук това е нещо, което не е ... ние знаем как и сме най-добрите", коментира Едрева.

Според нея предложението на опозицията да довърши сайта, за който бяха отпуснати пари от общинския бюджет, е "върхът на политиканстването". Едрева каза, че била готова да приеме офертата на "Демократична България". "Потърсих ги веднага и отправих покана за среща, за да обсъдим конкретен план за действие по работа, която партията заявява,че ще свърши срещу 0 лева. Отговор няма и до днес", обясни тя.

"Едно е да се тупаш в гърдите гръмко, че ще работиш безплатно. Друго е да го направиш! Но честно казано нямам желание да мълча докато някой симулира, че работи! И впрочем, накрая благодаря ДБ. От цялото им безсмислено говорене има нещо хубаво – платформата "Ти си София" няма да има нужда от реклама! Направиха я безплатно!", допълва Едрева.

От "Демократична България" потвърдиха за поканата за среща от Едрева. Допълниха обаче, че веднага са дали положителен отговор за разговора и са смятали да предложат той да се състои онлайн в пекът, 8 май. Вече били изпратили и мейл с имената, на хората, които ще участват в него. Организацията е направена за три работни дни, уточни в профила си във фейсбук съветникът от формацията Михаил Паргов. Той предположи, че Едрева е очаква за три работни дни "вече и да сме приключили работа". "Все пак, както знаем от девиза на ГЕРБ "работа, работа, работа", при тях нещата се случват за минути", допълни той. Даде и няколко примера за бързото изпълнение на проекти в столицата - "въпросният портал "Ти си София", започнат 2018-а година, ремонтът на ул. "Граф Игнатиев", ремонтът на Западен парк... да продължавам ли?".

Той обясни още, че междувременно екипът на "Демократична България" е разработил безвъзмездно за Столична община приложение, с което общинските комисии да гласуват на дистанционните си заседания. Предложението за въвеждането на приложението щяло да бъде внесено в Столичния общински съвет в петък.

mediapool.bg