Кламер БГ - Новини: Валери Симеонов показа пръст на протестиращите (Видео)

Валери Симеонов показа пръст на протестиращите (Видео)

България

|
Ср, 27 Ян 2021г. 14:51ч.
Валери Симеонов показа пръст на протестиращите (Видео)

Коалиционният партньор в управлението Валери Симеонов реши да удостои с вниманието си стотиците ресторантьори, протестиращи под прозорците на Министерския съвет и парламента. Видео, разпространявано в социалните мрежи, показва как Симеонов отваря прозорец на четвъртия етаж на сградата на НС, вдига ръка и сочи пръст към недоволните.

Далечното разстояние не дава възможност да се каже със сигурност дали лидерът на НФСБ показва среден пръст или отправя друг жест към недоволните. Пред Mediapool обаче самият Симеонов потвърди, че е вдигнал пръст към част от протестиращите, но не среден пръст, а показалецът си. Целял с жеста да попита част от протестиращите къде им е разсъдъкът. Той подчерта, че е един от политиците най-много подкрепящ бранша.

"Долу имаше протест, основно ресторантьори, собственици на барове, които никой друг политик не е поддържал толкова, колкото аз. Но в края, откъм президентството, имаше една група, която правеше неприлични жестове към прозореца. Показах към тях с показалец, главичка, мозък, за да ги питам къде им е акълът.", кометира Симеонов пред Mediapool.

Протестиращите ресторантьори искат заведенията им да бъдат отворени от 1 февруари, а не от 1 март при 50% капацитет, както предвижда заповедта на здравния министър Костадин Ангелов.

Видео: Traficnews

Не за пръв път представители на "Обединени патриоти" се показват демонстративно пред протестиращи под прозорците им.

През ноември 2020 година евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки хвърляше пиратки и заливаше с вода от маркуч демонстранти пред централата на партията. Той пък определи поведението си не като саморазправа, а като "самозащита".

През 2019 година пък вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов показа среден пръст в ефира на "Канал" 3.

mediapool.bg