Кламер БГ - Новини: Българин е успял да пренесе 219 кг марихуана от Канада до София

Българин е успял да пренесе 219 кг марихуана от Канада до София

България

|
Вт, 04 Юли 2023г. 13:52ч.
Българин е успял да пренесе 219 кг марихуана от Канада до София

Българин е успял да пренесе 219 кг марихуана от Канада до София

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на 43-годишен българин за контрабанда на 219 кг марихуана, като товарът е тръгнал от Канада и е успял да стигне до района на София.

Пратката е била заловена на 29 юни при проверка на товарен камион, в който са открити 438 опаковки марихуана с бруто тегло около 219 кг. Няма подробности как контейнерът с марихуаната е успял да прекоси половината планета необезпокояван, за да стигне до София.

Агенция "Митници" допълва, че по документи в контейнера се превозват лични вещи и мебели. При щателната митническа проверка между описаните стоки, в дъното на контейнера, са намерени две кутии, съдържащи 16 големи сака.

В саковете са установени 438 вакуумирани пакета, които на полевия тест реагират на марихуана. Стойността на наркотика над 1 млн. лева.

"Работата по случая продължава за установяване на всички факти и обстоятелства в съответствие с изискванията на закона за обективно, всестранно и пълно разследване", се казва в съобщението на прокуратурата.

Собственикът на товара е оставен на свобода срещу парична гаранция от 3000 лева.

Последната толкова голяма пратка марихуана бе заловена на ГКПП "Илинден" през март, когато в товарен камион бяха 50 кг марихуана на стойност 200 000 лева.

mediapool.bg