Кламер БГ - Новини: Борисов поканен на среща на европейските равини в Мюнхен

Борисов поканен на среща на европейските равини в Мюнхен

България

|
Вт, 06 Ноем 2018г. 14:17ч.
Борисов поканен на среща на европейските равини в Мюнхен

Премиерът Бойко Борисов е приел главния равин на Европа Пинкас Голдшмидт, който го поканил да участва в Конференцията на европейските равини, която ще се проведе през февруари 2019 г. в Мюнхен, съобщи правителствената пресслужба във вторник.

Голдшмидт благодарил на българското правителство за подкрепата и сигурността, която страната ни оказва към българската еврейска общност, и посочил, че в други части на Европа се наблюдава увеличаване на проявите на антисемитизъм за разлика от България.

Голдшимдт и Борисов, сн. МС

Борисов подчертал, че страната ни винаги е била пример за религиозна толерантност и в България традиционно няма процеси на антисемитизъм. Той добавил, че по тези въпроси у нас има и специален национален координатор, чийто функции се изпълняват от заместник-министър на външните работи.

България и правителството са изключително уважавани сред еврейските общности в Европа, казал още Голдшмидт, а Борисов - че не трябва да се забравя подвига на българите за спасяването на българските евреи по време на Холокоста.

mediapool.bg