Кламер БГ - Новини: От сряда започва пускането на парното в София

От сряда започва пускането на парното в София

България

|
Вт, 06 Ноем 2018г. 14:42ч.
От сряда започва пускането на парното в София

Столичната топлофикация обяви, че започва поетапно да пуска парното в София в сряда, съобщиха от дружеството. Налице са условията за старт на отоплителния сезон - три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от + 12 градуса и прогноза за трайно застудяване.

Приоритетно ще бъде пуснато парното в детските градини, учебните и здравните заведения. Следват жилищните сгради във всички райони, административните и стопанските сгради.

Дружеството припомни, че е важно да са приключили ремонтите ремонти по вътрешната отоплителна мрежа и да запълнят източените инсталации. В сградите, в които това условие не е изпълнено,

няма да има техническата възможност парното да бъде пуснато. Необходимо е и вентилите на радиаторите да бъдат отворени на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване. Също така е важно електронните уреди за дялово разпределение да бъдат проверени. В случай, че дисплеят им е угаснал, абонатите трябва незабавно да потърсят съдействие от топлинния си счетоводител.

Клиентите, които искат включване на парното по-късно, трябва да подадат заявления в в обслужващия ги топлорайон заедно с подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.

За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон и за всякакви въпроси гражданите могат да потърсят съдействие на телефона за обслужване на клиенти -

0 700 11 111.

mediapool.bg