Кламер БГ - Новини: БСП се припозна като част от алтернативата на президента

БСП се припозна като част от алтернативата на президента

България

|
Вт, 29 Ян 2019г. 10:40ч.
БСП се припозна като част от алтернативата на президента

От БСП се припознаха като алтернатива, която президентът Румен Радев би подкрепил. Според левицата

в понеделник държавният глава не е обявявал, че той ще прави нов проект. По ако подкрепи такъв - БСП биха потърсили партньорство с новата партия.

"Президентът, описвайки какво не е наред в страната ни и какво би трябвало да бъде, по-скоро би подкрепил политическа алтернатива, която да промени това. БСП се разпознава като част от такава алтернатива. Една от партиите", каза пред Нова тв депутатът от БСП и член на Националния съвет на партията Кристиан Вигенин.

Той обаче побърза да уточни - не твърди, че държавният глава е говорел за БСП. Според него това, че президентът вижда алтернатива в нов проект не значи, че и левицата не е такава. Освен това подчерта, че "президентът, подкрепен от нас, не е президент на БСП - той е на България". Социалистите имали достатъчно механизми, за да провеждат политиката си и не разчитат "президента да им е пиар", смята Вигенин.

По думите му наистина е възможно да се появи нова партия заради "вакуума, който се създава в момента".

"Ако този проект е близък до идеите, които споделя президентът, а те не се различават толкова много от това, за което ние се борим- да, това би било една по-голяма силна алтернатива, която е нормално президентът да подкрепи", каза той.

"Защо ГЕРБ реагира толкова нервно след тази реч?", попита Вигенин и припомни "Приказка за стълбата" и я обвърза с най-голямата партия. "ГЕРБ е вече на последното стъпало и виждат съвсем различна картина. Вече не могат да слязат от тази стълба, а само могат да паднат от нея“, коментира депутатът от БСП.

Според Вигенин президентът обединявал нацията и това се виждало от рейтинга му. "Подкрепата за него е в пъти по-висока от тази в правителството и още повече от тази в парламента. ГЕРБ ослепяха и оглушаха за това, което се случва в страната. Борисов се опита да каже почти същото на актива, но с други думи. За съжаление няма кой да го чуе", каза още той.

mediapool.bg