Кламер БГ - Новини: БСП внесе вота на недоверие срещу кабинета с тема "здравеопазване"

БСП внесе вота на недоверие срещу кабинета с тема "здравеопазване"

България

|
Пон, 15 Окт 2018г. 17:41ч.
БСП внесе вота на недоверие срещу кабинета с тема "здравеопазване"

БСП внесе в понеделник искането си за вот на недоверие срещу правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти" заради провал в политиката им в здравеопазването. Мотивите на социалистите са внесени само с техните подписи, без подкрепата на заявяващите се като опозиционни партии в парламента.

В мотивите си народните представители на левицата посочват, че състоянието на сектора е катастрофално и вместо да решава проблемите, правителството предлага българите да бъдат натоварени със здравна застраховка от 12 лева на месец.

"Катастрофално е състоянието на здравеопазването. Правителството е некадърно и не може да се справи", обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова и каза, че е наясно, че няма как кабинетът да бъде свален със 79-те гласа на партията. В парламентарната група очакват подкрепа от ДПС, което има 25 народни представители. За да е успешен вотът на недоверие, са нужни 121 депутатски гласа.

По думите на Нинова вотът има три цели - да покаже, че състоянието на здравеопазването е катастрофално, че правителството не иска да се справи с проблемите в сектора и че има алтернатива на всичко това в лицето на БСП.

Това е трети вот на недоверие, който депутатите на БСП внасят. Първите два бяха на тема корупция и национална сигурност, но бяха неуспешни.

mediapool.bg