Кламер БГ - Новини: Сотир Цацаров: Политически рейтинг не се прави върху трупове

Сотир Цацаров: Политически рейтинг не се прави върху трупове

България

|
Вт, 16 Окт 2018г. 09:20ч.
Сотир Цацаров: Политически рейтинг не се прави върху трупове

Главният прокурор Сотир Цацаров смята, че със спекулациите около убийството на русенската журналистка Виктория Маринова, е бил задействан преднамерен сценарий, който да покаже, че България убива разследващи журналисти.

"На по-ранен етап бе задействан преднамерен сценарий, който целеше да покаже, че България убива разследващи журналисти. Победи истината, но този сценарий ще се повтаря и има своите политически измерения. Политически рейтинг не се прави върху трупове". Това каза Сотир Цацаров в интервю за Нова телевизия.

Той повтори, че прокуратурата не е изключила нито една от версиите за убийството на Маринова. Тялото на 30-годишната водеща по русенска телевизия беше намерено на 7 октомври и получи широк международен отзвук.

За жестокото престъпление беше задържан и обвинен 21-годишния Северин Красимиров. Очаква се той да пристигне в България в сряда вечерта с полет от Франкфурт. Младежът беше арестуван в Германия.

"Бързото разкриване е резултат на професионална работа и доброто стечение на обстоятелствата", заяви Сотир Цацаров. "Става дума за грубо, брутално нападение под въздействието на наркотици и алкохол, чиято цел е била сексуално посегателство", допълни той.

"Това, по което се работи в момента е свързано с версията за спонтанно нападение", каза Цацаров. Той допълни, че предстои разпит на заподозрения за убийството Северин Красимиров щом пристигне у нас.

Главният прокурор смята, че престъплението надхвърля поръчково нападение, заради жестокостта и бруталността, с която е извършено.

Според Цацаров престъплението не е планирано и е спонтанно предвид това, че е извършено посред бял ден, на обществено място. Контактът между жертвата и убиеца е бил "абсолютно случаен" и в деня на убийството. Няма доказателства двамата да са се познавали преди това или Вероника Маринова да е била следена.

На разпитите в Германия Северин Красимиров е отказал да говори за сексуално посегателство, но доказателствата са категорични, каза Цацаров.

Главният прокурор допълни, че не са изключили нито една версия досега.

mediapool.bg