Кламер БГ - Новини: "Атака" сменя партийния офис в "Операта" с нов на площад "Славейков"

"Атака" сменя партийния офис в "Операта" с нов на площад "Славейков"

България

|
Ср, 10 Окт 2018г. 14:43ч.
"Атака" сменя партийния офис в "Операта" с нов на площад "Славейков"

Партия "Атака" ще се разшири в нов офис на площад "Славейков" в София, след като се премести от стария, който се намира в сградата на операта в дом-паметник "Александър Стамболийски".

Правителството взе решението в сряда, дни след като лидерът на партията Волен Сидеров поиска оставката на новия вътрешен министър Младен Маринов. Поводът беше счупеното стъкло на автомобила на съпругата му Деница Гаджева от 40-годишния судански гражданин Мажди Гандур. Сидеров не беше доволен от проведеното разследване и решението на съда по случая.

Това стана повод три дни по партийната телевизия "Алфа" да се излъчват репортажи по темата, а съдията да бъде наречен корумпиран, което предизвика остра реакция от страна на Софийския районен съд и съюза на съдиите в България.

В момента партийната телевизия се намира на втория етаж в сградата на площад "Славейков" 4А. На партия "Атака" се предоставят под наем целият трети етаж и част от четвъртия за административни нужди на централното й ръководство, се казва в съобщението на правителствената информационна служба.

В момента тези помещения са заети от Комисията за защита на потребителите. Тя се мести в помещения на първи, трети, четвърти и пети етаж от административната сграда дом-паметник "Александър Стамболийски" на ул. "Врабча".

В него на първия етаж се помещава централата на "Атака". Партията на Волен Сидеров получи помещенията с площ от 294 кв.м през 2007 г., след като две години по-рано влезе в парламента.

В днешното правителствено съобщение не е посочена площта на новия й офис на пл."Славейков", но с голяма доза вероятност може да се каже, че той е двойно по-голям.

През 2013 г. Софийската опера излезе с остър протест срещу ексцесиите около централата на партия "Атака". От операта се оплакаха, че шумът и вандалското поведение на симпатизантите на Волен Сидеров пречи на работата им.

mediapool.bg