Кламер БГ - Новини: Арестувани са 35 души, свързани с Васил Божков

Арестувани са 35 души, свързани с Васил Божков

България

|
Вт, 21 Юли 2020г. 13:36ч.
Арестувани са 35 души, свързани с Васил Божков

Арестувани са 35 човека, които според прокуратурата са съпричастни с дейността на хазартния бос с 18 обвинения Васил Божков. Те са задържани за 24 часа, обявиха от Специализираната прокуратура.

Предстои наблюдаващите досъдебното производство прокурори да преценят кои от задържаните да бъдат привлечени към наказателна отговорност и по какви обвинения.

Във вторник на територията на страната се извършват действия по разследване по досъдебно производство на Специализираната прокуратура. Претърсват се 38 адреса в различни населени места, изземат се веществени доказателства.

По-рано Божков обяви, че ще отговаря на въпросите на хората, но само на тези, които са събрали най-много гласове. За целта той публикува поредна анкета във Фейсбук.

Засега най-много хора (5780 души) са гласували, че искат да чуят отговора на Божков на въпроса "Кой дърпа конците на Бойко Борисов?". Над 4700 пък искат да чуят на кои настоящи и бивши министри хазартният бос твърди, че е плащал за "съпорт".

Сред другите по-подкрепяни въпроси са: "Кога ще пуснете записа как Севда Шехерезадата разказва приказка на микрофона в офиса ви?", "Имате ли аудио/видеозапис, уличаващ управляващите в корупция и ако имате - защо не го показвате?" и "Кой дърпа конците на Пеевски?".

В публикацията си Божков твърди, че най-голямата му грешка била, че потъпкал принципите си преди пет години и се поддал на рекета на "хунтата".

"Много от вас ме питат "защо?". Защото успяха да ме убедят, че друга възможност няма. Както се опитват да убедят и вас сега. Възможност винаги има и е важно да го осъзнаем. По-добре късно, отколкото никога. 30 години не съм в светлината на прожекторите не защото съм се крил, а защото не съм искал да бъда намесван в политиката", написа той.

mediapool.bg