Кламер БГ - Новини: Автобус замества метрото през центъра на София за уикенда

Автобус замества метрото през центъра на София за уикенда

България

|
Пет, 02 Ноем 2018г. 17:32ч.
Автобус замества метрото през центъра на София за уикенда

Влаковете на метрото няма да се движат между станциите "Сердика" и "Национален стадион "Васил Левски" в събота и неделя. Причината е, че през почивните под първата линия на метрото в района на "Орлов мост" трябва да мине машината, която пробива тунела за третия метродиаметър.

Влаковете по първата линия на метрото ще се движат по останалата част от маршрута. Ако пътниците искат да стигнат от "Младост" до "Люлин" с метро, ще трябва да преминат разстоянието между станциите "Национален стадион "Васил Левски" и "Сердика" с автобус.

За целта през почивните дни се движи временна линия. Тя тръгва от автобусната спирка при стадион "Васил Левски" към "Орлов мост", където завива наляво по бул. "Цар Освободител" и по него стига до станция "Сердика", като спирката там е на пл. "Света Неделя".

Маршрут на временната автолусна линия, заместваща метрото.

След като оставят пътниците на последната спирка, автобусите обръщат посоката на движение, преминавайки през булевардите "Александър Стамболийски", "Христо Ботев" и "Тодор Александров". По този маршрут няма спирки.

Началната спирка на автобуса по маршрута от станция "Сердика" към станция "Стадион "Васил Левски" е на бул. "Тодор Александров" до сградата на "УниКредит Булбанк". От там автобусите се връщат по същия маршрут през бул. "Цар Освободител" до "Орлов мост" и надясно до Националния стадион. И в двете посоки между началната и крайната точка има четири спирки в центъра.

Автобусът, заместващ метрото, трябва да се движи в интервал от 7-8 минути през деня. След 20.30 часа вече ще минава на 15 минути. Графикът му би трябвало да е съобразен с този на метрото.

mediapool.bg