Кламер БГ - Новини: Километрови задръствания по "Хемус" и "Тракия"

Километрови задръствания по "Хемус" и "Тракия"

България

|
Съб, 22 Септ 2018г. 12:07ч.
Километрови задръствания по "Хемус" и "Тракия"

Десеткилометрова колона от автомобили се е образувала на автомагистрала "Хемус" в района на гара Яна непосредствено след изхода на София, съобщи агенция "Фокус".

Причината са ремонтите по магистралата и многото автомобили, които напускат столицата при трите почивни дни. На разклона при село Долни Богров има екип, който регулира движението.

От КАТ съобщиха, че на виадукта при 9-ти километър на магистралата (в района на с. Яна) се подменят дилатационните фуги. Ремонти има на още два виадукта и заради това движението в района на съоръженията при 9-ти, 33-ти, 36-ти км се извършва двупосочно в платното за Варна. На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът преминава двупосочно в платното за София.

Сериозно задръстване има и на магистрала "Тракия" в района на Вакарел в посока Пловдив, съобщи БГНЕС.

Агенцията твърди, че има нарушители, които за да избегнат колоната от автомобили, карат в аварийната лента и създават опасност за другите участници в движението.

Ремонтът на 16-ия километър на "Тракия" стана причина за километрично задръстване в петък следобед, ремонтът продължа и в първия почивен ден също създава трудности на шофьорите.

mediapool.bg