Кламер БГ - Новини: България стартира с победа квалификациите за Евро 2016

България стартира с победа квалификациите за Евро 2016

Спорт

|
Ср, 10 Септ 2014г. 09:27ч.
България стартира с победа квалификациите за Евро 2016

Националният отбор по футбол започна квалификациите за Евро 2016 с победа - 2:1 при гостуването срещу Азербайджан във вторник вечерта.

Успехът обаче дойде трудно, като решителния гол вкара влезлият като резерва футболист на "Берое" Венцислав Христов. В 87-ата мин. той засече с летящ плонж центриране на Тодор Неделев от корнер.

В 14-ата мин. Илиян Мицански откри за българския тим след пас на Георги Илиев. В 54-ата обаче Дмитрий Назаров изравни с далечен удар, като при този гол вина носи и вратарят Владислав Стоянов.

До почивката вдъхновените от подкрепящата ги публика домакини направиха два сериозни пропуска, а в 59-ата Андрей Гълъбинов от два метра направи невъзможното и улучи вратаря Агайев. Удобно положение изпусна и Владимир Гаджев.

"Винаги е приятно, когато побеждаваш, но защо трябваше да чакаме тези последни минути. При нас нагласата е винаги да търсим победата. Играхме добре, контролирахме мача, съперникът също игра много сериозно. Имаше няколко ситуации, в които не бяхме много концентрирани и подарихме топката, от което дойдоха техните ситуации. Но и ние имахме 3-4 положения. Силен колектив, битка на терена и тактическа дисциплина - това искам от отбора", заяви пред БНТ селекционерът Любослав Пенев.

"Допуснахме две грешки и бяхме наказани. Това е може би най-трудната група в квалификациите. Играхме добре, но загубихме заради тези наши грешки", коментира пък треньорът на Азербайджан Берти Фогтс.

"Беше заслужена победа, закономерно спечелихме. Определено нося вина за гола. В първия момент не видях топката. Случва се на всеки. Благодаря на момчетата, че успяха да се вдигнат и да вкарат победно", сподели след мача и вратарят ни Владислав Стоянов.

В крайна сметка "лъвовете" се пребориха за важни три точки, които ще ни вдъхнат по-голямо спокойствие за домакинството срещу Хърватия, което се задава през октомври.

В другите два мача от нашата група Италия победи като гост Норвегия с 2:0, а хърватите надделяха със същия резултат над Малта в Загреб. Така на първите три места във временното класиране се наредиха Италия, Хърватия и България с по 3 точки, следвани от Азербайджан, Малта и Норвегия.

mediapool.bg