Кламер БГ - Новини: Волейболистите загубиха шанс да продължат на световното първентво

Волейболистите загубиха шанс да продължат на световното първентво

Спорт

|
Пет, 12 Септ 2014г. 11:13ч.
Волейболистите загубиха шанс да продължат на световното първентво

Българският национален отбор по волейбол загуби шансове да продължи напред на световното първенство в Полша.

Възпитаниците на Пламен Константинов загубиха от Германия с 1:3 гейма (16:25, 15:25, 25:23, 17:25) в четвъртък вечерта. Българите разочароваха привържениците си със слабата си игра. Освен с обичайните си проблеми при сервис и посрещане, в тази среща те разочароваха и с лошо представяне в атака и на блокада.

След кошмарното представяне в първите два гейма Пламен Константинов смени Цветан Соколов с Данаил Милушев и Тодор Алексиев с Тодор Скримов. Това даде резултат и благодарение на добрата игра на двамата българите измъкнаха третия гейм.

Това обаче се оказа единствено отлагане на неизбежното, тъй като в четвъртия гейм германците отново доминираха изцяло на полето. Поредният опит за промяна на Константинов беше да пусне Соколов като център вместо разочаровалия Светослав Гоцев, но и това не даде резултат.

Българите завършиха с 63% успеваемост в атака, което се дължеше най-вече на Милушев, Скримов и Тодоров. Диагоналът беше най-резултатен с 13 точки, посрещачът добави 11, а централният блокировач завърши с 10.

Гьорг Грозер беше най-резултатен за Германия с 19 точки, от които осем аса. Денис Калиберда добави 17, а Маркус Бьоме още 12 точки.

С това поражение българският отбор остава с едва пет точки в група Н и ще отпадне след втората групова фаза на шампионата.

Германците събраха 12 и ще се борят с Бразилия (15), Русия (14) и Канада (10) за едно от първите три места, които дават право на участие във финалната шестица. Заедно с България след втората фаза ще си тръгнат Финландия, Куба и Китай.

В оставащите си два мача, които са без значение, българският отбор ще играе с Куба в събота от 21.25 часа и с Финландия в неделя от 17.40 часа.

mediapool.bg