Кламер БГ - Новини: България победи Пуерто Рико и e близо до следващата фаза на волейболния мондиал

България победи Пуерто Рико и e близо до следващата фаза на волейболния мондиал

Спорт

|
Съб, 15 Септ 2018г. 08:46ч.
България победи Пуерто Рико и e близо до следващата фаза на волейболния мондиал

Волейболистите на България победиха тима на Пуерто Рико без проблеми с 3:0 (25:16, 25:18 , 25:21) и на практика се класираха за следващата фаза на световното първенство за мъже.

Николай Пенчев бе най-резултатен за Бълтария с 14 точки (3 аса, 3 блока, 61% ефективност в атака). В игра не влезе посрещачът Тодор Скримов, който получи контузия в прасеца по време на мача с Иран и получи почивка.

Проблемът на Скримов не е сериозен и той ще бъде на линия за следващия мач на “лъвовете” с Куба.

"Мотивацията беше притеснителна след слабия мач с Иран, който не изиграхме както искахме. Момчетата показаха, че са достатъчно мотивирани и искаха да вземат реванш и чиста победа. Възможността за поправителен срещу Полша минаваше през победа днес и през успех срещу Куба. Доволен съм, че нямаше подценяване срещу противника. Доволен съм от момчетата, които се включиха. Може да се разчита за тях и занапред. Рани се лекуват само с победи”, коментира треньорът Пламен Константинов след победата.

В класирането в групата лидери са Полша и Иран с по 6 точки от две победи в два мача и геймово съотношение 6:1, пред България също с 6 точки, но след 3 мача и геймово съотношение 7:3. Следват Финландия с 3 точки от 2 мача, Куба има 0 точки от 2 мача и геймово съотношение 2:6, а последен е тимът на Пуерто Рико без точка след 3 загуби от 3 мача и без спечелен гейм.

mediapool.bg